Dobrodošli na naše stranice

ROVINJSKI BISER NA VAŠEM STOLU

Da samo prave vrijednosti nemaju rok trajanja – dokazuje i jedna jedina rovinjska tvornica alkoholnih pića – gorkih, unikatnih krem likera te ostalih alkoholnih pića, koja se od svog osnivanja 1925. godine do danas temelji na originalnim i izvornim recepturama, sirovinama i prirodnim pripravcima za proizvodnju finalnih proizvoda.
Uspjeli smo sačuvati staru tehnologiju dobivanja visokovrijednih prirodnih žestokih napitaka. S ponosom o tome govorimo, ljubomorno čuvamo i poštujemo originalnost receptura. Za spravljanje proizvoda koriste se svježi i prirodni sastojci. Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima.

1925.

TVORNICA ZAPOČINJE SA RADOM

Prema dokumentaciji, tvornica čiji je osnivač i prvi vlasnik Giorgio Benussi, započela je sa radom 1925. godine, mada postoje pretpostavke da se to dogodilo i puno ranije.

1948.

SUSTAV OPĆE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE

Od 1948. godine proizvodnja likera posluje u sastavu Opće poljoprivredne zadruge (poslije Drugog svjetskog rata tvornica je nacionalizirana), a potom Jadran-Turista. 

1996.

POČETAK STVARANJA DARNA D.O.O.

Od 1996. godine tvornica posluje pod nazivom Darna d.o.o., ali u suradnji s Jadran-Turistom, a 1998. godine ova se suradnja raskida te Darna d.o.o. počinje poslovati samostalno pod vodstvom magistre Katerine Latinović i njezine familije. 

Etikete

PREGLEDAJTE GALERIJU ETIKETA KROZ POVIJEST

AUTHENTIC ISTRIAN LIQUORS SINCE 1925

Da bi se postigla vrhunska kvaliteta, gorki likeri sazrijevaju u hrastovim bačvama koje im daju poseban miris i aromu.
Odlični su digestivi. Krem likeri jedinstveni su u Hrvatskoj pa i šire. Pripremljeni su od punovrijednih sastojaka (svježih žumanjaka, mlijeka, šećera i kakaa).

Pelinkovac

Amaro

Bazga

Teranino Istria

Čokoladni liker

Ovo liker

BACIO D’ AMORE

COFFEE

Kruškovac

Orahovac

Menta

Punch

Darna Domaći

CRAFTED BY DARNA

Izaberite svoj omiljeni liker,
pratite naše recepture i uživajte!

 

LISTA KOKTELA

NOVOSTI IZ NAŠEG BLOGA

15 svibnja, 2020

Po Kaliforniji putuju „Darna“ vozila

Zahvaljujemo našem kalifornijskom distributeru HistriaWines koji na svojim vozilima ponosno promovira Darnine likere.

15 svibnja, 2020

Koncert „Pjevaj mi o ljubavi“

Povodom Valentinova u Svečanoj vijećnici Grada Rovinja održan je koncert „Pjevaj mi o ljubavi“ u organizaciji našeg poznatog opernog pjevača Rolanda Braus. Osim u brojnim izvedbama popularnih ljubavnih pjesama čija je tematika vezana uz ljubav uzvanici su mogli uživati i u Darninim pićima dobrodošlice te u potpunosti se prepustiti uživanju

15 svibnja, 2020

Sa ponosom dijelimo novi spot Turističke zajednice Grada Rovinja

https://youtu.be/AfpqWO591u0FacebookTwitter
15 svibnja, 2020

Tradicija i kvaliteta rovinjskih likera prepoznata na svjetskom tržištu

Veliki intervju sa vlasnikom Darne International-  Darkom Latinović, sinom naše vlasnice,  koji uspješno  zastupa Darnine  proizvode na američkom tlu.

15 svibnja, 2020

Darnini proizvodi konačno dostupni i u Njemačkoj

Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo Vas da se od danas naši proizvodi mogu kupiti Njemačkoj. Za sve informacije kontaktirajte našeg distributera: Reisebüro Landgraf  Mario & Sabine Landgraf  Bahnhofstraße 13  09322 Penig  Tel.: +49 37381 9720