Dobrodošli na naše stranice

ROVINJSKI BISER NA VAŠEM STOLU

Da samo prave vrijednosti nemaju rok trajanja – dokazuje i jedna jedina rovinjska tvornica alkoholnih pića – gorkih, unikatnih krem likera te ostalih alkoholnih pića, koja se od svog osnivanja 1925. godine do danas temelji na originalnim i izvornim recepturama, sirovinama i prirodnim pripravcima za proizvodnju finalnih proizvoda.
Uspjeli smo sačuvati staru tehnologiju dobivanja visokovrijednih prirodnih žestokih napitaka. S ponosom o tome govorimo, ljubomorno čuvamo i poštujemo originalnost receptura. Za spravljanje proizvoda koriste se svježi i prirodni sastojci. Gorki likeri sadrže macerate i prirodne boje dobivene karamelizacijom šećera u specijalnim bakrenim kotlićima.

Katerina Latinović

1925.

TVORNICA ZAPOČINJE SA RADOM

Prema dokumentaciji, tvornica čiji je osnivač i prvi vlasnik Giorgio Benussi, započela je sa radom 1925. godine, mada postoje pretpostavke da se to dogodilo i puno ranije.

1948.

SUSTAV OPĆE POLJOPRIVREDNE ZADRUGE

Od 1948. godine proizvodnja likera posluje u sastavu Opće poljoprivredne zadruge (poslije Drugog svjetskog rata tvornica je nacionalizirana), a potom Jadran-Turista. 

1996.

POČETAK STVARANJA DARNA D.O.O.

Od 1996. godine tvornica posluje pod nazivom Darna d.o.o., ali u suradnji s Jadran-Turistom, a 1998. godine ova se suradnja raskida te Darna d.o.o. počinje poslovati samostalno pod vodstvom magistre Katerine Latinović i njezine familije. 

Etikete

PREGLEDAJTE GALERIJU ETIKETA KROZ POVIJEST

AUTHENTIC ISTRIAN LIQUORS SINCE 1925

Da bi se postigla vrhunska kvaliteta, gorki likeri sazrijevaju u hrastovim bačvama koje im daju poseban miris i aromu.
Odlični su digestivi. Krem likeri jedinstveni su u Hrvatskoj pa i šire. Pripremljeni su od punovrijednih sastojaka (svježih žumanjaka, mlijeka, šećera i kakaa).

CRAFTED BY DARNA

Izaberite svoj omiljeni liker,
pratite naše recepture i uživajte!

 

LISTA KOKTELA

NOVOSTI IZ NAŠEG BLOGA